In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn.

Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken. Daarom lanceren de expertisecentra Dementie samen met nog andere partners vandaag de campagne '2 voor de prijs van 1': wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.

Twee voor de prijs van één: nieuwe campagne plaatst hersengezondheid in de kijker

Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid.

Het regionale expertisecentrum Dementie Tandem zal deze week in 6 verschillende gemeentes de campagne in de kijker zetten. Het startschot wordt gegeven op de maandagmarkt in Arendonk tussen 8u30 en 12u.

Dinsdagvoormiddag zetten we de tent op tijdens de markt in Mol en woensdag te Westerlo. Donderdagochtend tussen 7 en 9u zullen reizigers aan het treinstation in Olen verrast worden met een appeltje voor onderweg.

Vrijdag reizen we door naar de markt in Vorst-Laakdal en in de namiddag naar het lokaal dienstencentrum De Vriendschap te Veerle-Laakdal. Op 15 mei is het Dag van de Zorg en sluiten we aan in Ravels tijdens de open deur van dagopvang CADO Ravels, waar we de campagneweek afsluiten.

Iedere bezoeker ontvangt een appeltje en tips voor een goede hersengezondheid na te streven. Ook kunnen mensen bij ons terecht voor vragen over dementie.'